Direct naar de content

Beste leraren van Rotterdam 2017 bekend

Vandaag – de Dag van de Leraar – zijn de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing Leraar van het Jaar. Tijdens een feestelijke uitreiking in Arminius, reikte Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) de prijzen uit aan de winnaars. Zij mogen zich een jaar lang ‘Beste leraar van Rotterdam’ noemen. Gedurende dit jaar zijn de leraren ambassadeur voor goed en inspirerend onderwijs in Rotterdam. 

Dit zijn de winnaars in de zes categorieën:

• Pedagogisch medewerker: Emma Vroon (Mundo locatie nieuwenoord)
• Basisonderwijs: Semihanur Ozan (Ibn-I Sina)
• Speciaal onderwijs: Demelza Scheffer (A.J. Schreuderschool)
• Voortgezet onderwijs: Raphael Dingjan (Penta Hoogvliet)
• Mbo: Nikki Kruijer (Albeda College locatie Haastrechtstraat)
• Lerarenteam: Lerarenteam (Heijberg School)

Ruim 300 leerlingen, leraren, collega’s, vrienden en familie van de genomineerden waren aanwezig om hun favoriete leraar of lerarenteam aan te moedigen. Een brassband wist het publiek met getrommel in een feeststemming te brengen en zorgde voor de nodige spanning vlak voordat de winnaars bekend werden gemaakt door de wethouder.

In de weken voor de bekendmaking zijn ruim 295 leraren genomineerd en hebben ongeveer 5800 mensen gestemd via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl op hun favoriet. De kandidaten per categorie met de meeste stemmen mochten door naar de vakjury voor een gesprek. De jury onder leiding van voorzitter Piet Boekhoud van de Nieuwe Kans, besloot over de uiteindelijke winnaars.

Citaten van de jury over de winnaars:
“Semihanur Ozan durft methodes los te laten en te kijken naar wat leerlingen écht nodig hebben. Als ze wint, wil ze een rol spelen in het realiseren van acceptatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam.”

“Raphael Dingjan maakt lessen betekenisvol door opdrachten dicht bij de leerlingen te brengen. Raphael heeft hoge verwachtingen van zijn leerlingen en heeft vertrouwen in zijn leerlingen. Raphael differentieert tussen leerlingen qua niveau en onderwijsbehoefte. Een positieve en bevlogen leerkracht.”

“Nikki Kruijer is een jonge dame en sterk in pedagogisch handelen. Nikki zoekt en maakt constant de verbinding tussen beroepspraktijk van facilitaire medewerkers en haar lessen. Een teamspeler die energiek is naar studenten en collega’s.”

“Demelza Scheffer is een sportieve klassenassistent en is betrokken bij kinderen, ouders en haar leerkracht. Voor Demelza staat zelfstandig worden centraal en leert met de kinderen spelenderwijs. Ze heeft oog voor wat er nodig is om lekker te kunnen beginnen in de groep.”

“Een hoog kennisniveau over de ontwikkeling van het jonge kind komt goed van pas als je kinderen vooral wilt bieden wat zij echt nodig hebben. Emma Vroon brengt veel enthousiasme mee en schakelt met gemak tussen de verschillende niveaus van haar 45 kinderen.”

“Het lerarenteam van de Heijberg School is een team dat elkaar ruimte geeft, voor elkaar zorgt en onderling plezier maakt. Een team dat gestructureerd werkt aan feedback en doelstellingen op resultaat en processen.”

Waardering
De verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse Schoolbesturen. Met de Verkiezing Leraar van het Jaar willen zij deze onderwijsprofessionals laten weten dat zij hen enorm waarderen voor hun inzet en toewijding. Goede leraren maken het verschil in het onderwijs. Leraren hebben veel invloed op de schoolprestaties van leerlingen. Zij brengen niet alleen kennis over, maar weten ook hoe zij iedere leerling kunnen helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl