Direct naar de content

Beata van Raemdonck ontvangt Mia van IJperenonderscheiding

Vandaag ontving Beata van Raemdonck (beter bekend als Bea) de Mia van IJperenonderscheiding uit handen van Ron Davids, voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger in het gebied.

Al sinds 1995 is mevrouw van Raemdonck een van de meest actieve en bekende vrijwilligers in Prins Alexander en zelfs daarbuiten. In de afgelopen twintig jaar was ze onder meer actief bij het Armoedeplatform Prins Alexander, stichting Pameijer, het Vrouwenhuis, de cliëntenraad werk & inkomen, de Speel-o-theek, de vrijwillige politie en speeltuin Pietje Bell.

Mevrouw van Raemdonck is ook op eigen titel zeer actief. Zo zorgde zij bijvoorbeeld voor duizenden kerstkaarten inclusief postzegel zodat mensen die het wat minder hebben ook een kaartje aan hun geliefden konden sturen. Daarnaast bracht ze kerstcadeautjes voor kinderen naar de voedselbank, bezoekt ze regelmatig ouderen of eenzame mensen met een pan soep en staat haar deur altijd open voor mensen die behoefte hebben aan een kop koffie en een luisterend oor. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit het vele vrijwilligerswerk dat zij de afgelopen twintig jaar heeft gedaan.

Ze is bovenal een onmisbare netwerker en verbinder voor het gebied en een belangrijke spreekbuis voor een grote groep minder bedeelde mensen die niet zo snel van zich laten horen. Het meest treffend is misschien wel de omschrijving bij haar voordracht: “Wat een kanjer. Als iemand die onderscheiding verdient is zij het wel”.

Mia van Ijperenonderscheiding
De Mia van IJperenonderscheiding is de belangrijkste onderscheiding in gebied Prins Alexander. De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet voor de bewoners en/of het gebied.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur. Telefoonnummer: 06 5023 0338 of per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl