Direct naar de content

Beachvolleybal in Rotterdam

Nieuwe sportaccommodatie in Nesselande

Nog voor de zomer is Rotterdam een nieuwe sportaccommodatie rijker. In Nesselande komen zes velden voor beachvolleybal. De accommodatie komt tot stand dankzij samenwerking tussen de gemeente, Beach Club Rotterdam en Rotterdam Topsport.

De accommodatie biedt kansen voor de topsport, de verenigingssport en voor andere sportieve initiatieven. Zo kunnen er clinics voor het bedrijfsleven worden georganiseerd, maar ook side events voorafgaand aan de Wereld Kampioenschappen Beachvolleybal in 2015, wanneer Rotterdam één van de speelsteden is. De totale investeringskosten bedragen maximaal €175.000. Wethouder Antoinette Laan (Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur): “De velden zijn multifunctioneel inzetbaar. Dat is de toekomst van de Rotterdamse sportaccommodaties. Dus de velden zijn niet alleen geschikt voor beachvolleyballers, maar ook voor andere sporten als beachsoccer, -tennis, -korfbal en -handbal. Het is een investering waar heel veel Rotterdammers van kunnen genieten, van de jeugd tot toptalenten, en zo zie ik dat graag.”

Beachvolleybal
De accommodatie is een flinke impuls voor de sport. Tot nu toe had Rotterdam geen geschikte vaste locatie voor beachvolleybal. De 250 leden van Beach Club Rotterdam krijgen hiermee een echte thuisbasis. Beach Club Rotterdam heeft tot doel alle Rotterdammers de kans te geven om te beachvolleyballen. In 2013 is de vereniging gestart met vier trainingsavonden op het strand in Nesselande. Na een maand hadden al meer dan 250 mensen zich bij hen aangesloten. Dat toonde de potentie van de sport en de noodzaak voor een beachvolleybalaccommodatie. Voorzitter Richard de Kogel is dan ook erg enthousiast over de ontwikkeling van de nieuwe accommodatie: “Met zes velden kunnen we in 2014 doorgroeien naar een stabiele vereniging, waar voor iedereen een plek is. Het biedt ruimte voor trainingsgroepen op alle niveaus en allerlei andere activiteiten. Onze professionele teams kunnen met de uitstekende faciliteiten toewerken naar de WK in eigen stad. De steun van alle betrokken beachvolleyballers, hoofdsponsor Coney, Rotterdam Topsport en gemeente Rotterdam is geweldig!”

Talentontwikkeling
Rotterdam Topsport draagt bij aan de realisatie, omdat met de accommodatie het mes aan alle kanten snijdt. Adjunct-directeur Hans Zoethoutmaar: “Met de WK in aankomst is er een kans dat hier ook echte Rotterdamse sporters aan meedoen. Beach Club Rotterdam beschikte al over de juiste kennis en mensen en nu ook over de faciliteiten om zich hierop voor te bereiden. Daarnaast kan het Regionaal Talent Centrum Volleybal ook in de zomer doortrainen en is Rotterdam hiermee een voorbeeld voor de rest van Nederland. De combinatie van een topevenement, topvereniging en topaccommodatie gaat de komende jaren de sport op de kaart zetten.”


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Laan, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl