Direct naar de content

Beach Club Rotterdam is sportaccommodatie rijker

Vrijdagavond 4 juli wordt om 18.00 uur de beachsportaccommodatie in Nesselande officieel in gebruik genomen. De ontwikkeling telt zes velden en is geschikt voor beachvolleybal, maar ook voor andere beachsporten zoals voetbal, handbal en korfbal. De sportaccommodatie is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Beach Club Rotterdam en Rotterdam Topsport.

De accommodatie biedt kansen voor de topsport, het Regionaal Talentcentrum, de verenigingssport en voor andere sportieve initiatieven. Zo kunnen er clinics voor het bedrijfsleven worden georganiseerd, maar ook side events voorafgaand aan de Wereld Kampioenschappen Beachvolleybal in 2015, wanneer Rotterdam één van de speelsteden is. De totale investeringskosten bedragen € 175.000.

De opening van de accommodatie is direct ook de aftrap voor een sportief weekend. Op de dag van de opening zijn er clinics voor basisscholen, recreatieve toernooien en het Nederlands Studenten Kampioenschap. Zaterdag en zondag staan in het teken van het NK Jeugd Beachvolleybal.

Beachvolleybal
De accommodatie is een flinke impuls voor de sport. Tot nu toe had Rotterdam geen geschikte vaste locatie voor beachvolleybal. De 250 leden van Beach Club Rotterdam krijgen hiermee een echte thuisbasis. Beach Club Rotterdam heeft tot doel alle Rotterdammers de kans te geven om te beachvolleyballen.

Talentontwikkeling
Met de WK in aankomst is er een kans dat hier ook echte Rotterdamse sporters aan meedoen. Beach Club Rotterdam beschikt al over de juiste kennis en mensen en nu ook over de faciliteiten om zich hierop voor te bereiden. Daarnaast kan het Regionaal Talent Centrum Volleybal ook in de zomer doortrainen en is Rotterdam hiermee een voorbeeld voor de rest van Nederland.


Noot voor de redactie:

Het officiële gedeelte is tussen 18.00-19.00 uur.
Locatie is de Kosboulevard in Nesselande.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur sport & cultuur gemeente Rotterdam, 06 – 51 00 38 52.