Direct naar de content

Basisschool Stephanus wint The Final na sportieve strijd in Ahoy

Donderdag 19 juni vond in Ahoy Rotterdam de twaalfde editie van The Final plaats. Ruim 7.000 sporters en supporters maakten van dit grootse Rotterdamse schoolsportevenement een sportief feest.

Podiumplekken
De finalisten hadden zich via verschillende voorrondes in de deelgebieden gekwalificeerd voor de finales. Kinderen van ruim 100 verschillende Rotterdamse scholen betraden in Ahoy het strijdtoneel in dertien verschillende sporten. Het was uiteindelijk basisschool Stephanus uit Hillegersberg-Schiebroek die de meeste podiumplekken wist te betreden en daarmee de felbegeerde wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Meester van Eijck uit IJsselmonde werd tweede. De derde plaats ging naar Bloemhof uit Feijenoord.

Tips & tricks
Naast het wedstrijdgedeelte was er een ruim aanbod aan side-events waar iedereen aan deel kon nemen. Zo leerde Sportstad-ambassadeur Deborah Gravenstijn de aanwezige kinderden de fijne kneepjes van de judosport. En showden BMX-kunstenaars hun tricks in aanloop naar het WK BMX dat van 23 tot en met 27 juli plaatsvindt, ook in Ahoy.

plezier in sport en bewegen
De doelstelling van het evenement is om actieve basisschooljeugd een platform te bieden waarop zij hun sportieve prestaties met elkaar kunnen meten en ontwikkelen en inactieve jeugd te stimuleren tot meer bewegen. Een belangrijk aspect van het evenement is plezier hebben in sport en bewegen. En dat was zeker het geval tijdens The Final 2014.

Meer info: www.rotterdam.nl/thefinal


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur, gemeente Rotterdam T: (010) 267 31 22 M: 06 510 038 52
E: ic.warbout@rotterdam.nl