Direct naar de content

Basisschool De Hoeksteen Lekker Fit!

Voor basisschool De Hoeksteen begon het nieuwe schoolseizoen goed. Woensdag 7 september 2016 gaf wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) het startsein van het programma Rotterdam Lekker Fit! De gemeente Rotterdam zet met het programma in op een gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Zij krijgen het hele jaar onder andere lessen over gezonde voeding en drie keer in de week gymles van een vakdocent.

Op woensdag 7 september vond de feestelijke kick-off plaats, met verschillende clinics van Feyenoord, traktatieworkshops voor ouders, een les over de kleuteraanpak Lekker Fit! en een waterles van Evides waterbedrijf. Daarbij kregen alle kinderen en leerkrachten een waterbidon van mascotte Evi van Evides Waterbedrijf. Wethouder Adriaan Visser gaf het officiële startsein: “Ik ben heel blij dat De Hoeksteen ook start met Lekker Fit! Kinderen die veel bewegen en gezond eten, voelen zich fitter, presteren beter op school en kunnen hun talenten ontwikkelen. Het is een goed voorbeeld van een programma dat zichtbare resultaten boekt. Daarom gaan we hier ook in de toekomst mee door en komt Lekker Fit! terug in onze nieuwe Sportnota 2017+” zegt wethouder Visser.

Rotterdam Lekker Fit!
De gemeente Rotterdam zet zich met Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Rotterdam telt inmiddels 94 Rotterdam Lekker Fit! Scholen. Kinderen in het basisonderwijs krijgen op de Lekker Fit! scholen bijvoorbeeld drie keer per week gymles van een vakdocent. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding tijdens lessen en is een schooldiëtist aanwezig. Ook in de kinderopvang en een derde van de voortgezet onderwijsscholen helpen leerkrachten, sportdocenten en gezondheids-professionals. Zo zijn er bijvoorbeeld diëtisten, die leerlingen helpen meer te bewegen en gezonder te eten. Er wordt gewerkt met de bewezen effectieve aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Positieve resultaten
Binnen het programma Lekker Fit! zijn al veel positieve resultaten geboekt. Uit trendonderzoek blijkt dat bij Rotterdamse basisschool kinderen het overgewicht stabiliseert. Overgewicht staat een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in de weg. Door samen met publieke en private partners bewezen effectieve activiteiten in te zetten en te ontwikkelen, zet Rotterdam zich in voor een gezonde leefstijl onder de Rotterdamse jeugd. De uitkomsten van het meerjarig onderzoek uitgevoerd door de GGD Rotterdam-Rijnmond laten zien dat de stijgende overgewichttrend is gestopt. De eerste stap naar een gezonde en fitte jeugd in Rotterdam.

Het actieprogramma is volop in beweging. Steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden Lekker Fit!, waarmee kinderen al op jongere leeftijd samen met hun ouders kennis maken met een gezonde levensstijl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over het programma Rotterdam Lekker Fit!, kijk op www.rotterdamlekkerfit.nl

Voor vragen neem contact op met Irene Warbout, communicatieadviseur, telefoonnummer mobiel 06 51 00 38 52 , e-mail: ic.warbout@rotterdam.nl of kijk op www.rotterdam.nl/pers