Direct naar de content

Balkon aan de Maashaven op komst

Met de aanleg van Balkon aan de Maashaven krijgt de Tarwewijk in Rotterdam Zuid een fraai parkje aan het water. Het parkje biedt ruimte voor verschillende activiteiten voor een breed publiek met een mooi uitzicht op de Maashaven en de stad. Het wordt ingericht als een aantrekkelijke verblijfsplek en wandelroute. De oplevering is naar verwachting eind 2015.

De herontwikkeling van het bestaande grasveldje, de kade, het voormalig tankstation en de bedrijvenstrook voegt een kwalitatief hoogwaardige en groene verblijfsruimte toe aan de stad en aan de Tarwewijk. Hiermee worden de stadswijken meer verbonden met de Maashaven. Door de ligging en inrichting wordt het een plek waar bewoners kunnen recreëren en genieten van het uitzicht.

De inrichting van het gebied maakt culturele activiteiten en (kleinschalige) evenementen mogelijk. Seizoensgebonden horeca wordt gefaciliteerd. Het gebied is goed toegankelijk voor invaliden. Voldoende openbare verlichting en gevarieerde beplanting dragen bij aan de kwaliteit van het Balkon.

Het project is onderdeel en startpunt van een omvangrijke verandering in de bedrijvenstrook langs de Brielselaan en de Maashaven. De oude bedrijfsgebouwen van onder andere Barzilay en Aerospace worden gesloopt en Speelstad Rotterdam wordt gebouwd. Het resultaat is een meer gemengd en levendig gebied waar wonen, werken en recreëren elkaar vinden.

Het Balkon aan de Maashaven is onderdeel van de inspanningen van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Dit is een gezamenlijk programma waarin rijksoverheid, gemeente Rotterdam, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties en bedrijfsleven samenwerken aan een nieuw en beter perspectief voor Rotterdam Zuid.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, gemeente Rotterdam, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl