Direct naar de content

Arttenders en Studio VollaersZwart eerste citydressers voor Eurovision Songcontest 2020

Arttenders en Studio VollaersZwart gaan voor het Eurovision Songcontest 2020 (ESC2020) zorgen voor de artistieke aankleding van de stad. Dat maakt de Songfestivalorganisatie van de Host City vandaag bekend. De komende weken zullen meer kunstproducenten aan dit rijtje worden toegevoegd.

“Rotterdam heeft een prachtig trackrecord opgebouwd als het gaat om Citydressing. Voor de aankleding rond het Eurovisie Songfestival willen we onszelf opnieuw overtreffen. Zowel Arttenders als Studio Vollaerszwart hebben een stevige reputatie in de (internationale) wereld van kunst en design. We zijn ervan overtuigd dat ze met hun Rotterdamse creativiteit én lef zowel bewoners als bezoekers van de stad gaan verrassen. Het belooft een complete beleving te worden!”, aldus Annemieke van Wegen-Delhaas, projectleider Citybranding & Citydressing Host City ESC2020 Rotterdam.

Sing Along City
Studio VollaersZwart pakt groots uit komend voorjaar. Onder de naam Sing Along City zorgt het kunstenaarsduo bestaande uit Madje Vollaers en Pascal Zwart voor een kleurrijk megalint dat de route van het Centraal Station tot aan Ahoy markeert. Straten en gebouwen worden versierd met honderden hergebruikte internationale vlaggen, die alle buitenlandse gasten straks welkom doen voelen. Ook worden verschillende artiesten aangekleed met zogenoemde ‘fashionpieces’, eveneens gemaakt van vlaggen. Naast de uitbundige aankleding is er ook entertainment op de route. Zo nodigen de Sing Along City karaoke bikes iedereen uit om mee te doen.

The Good Plees
Met ‘Niet zeiken, maar zingen!’ ontwikkelen Faye Ellen en Siobhan Burger van Arttenders speciaal voor het Eurovisie Songfestival een opvallend concept: #TheGoodPlees. Een mobiel extravagant podium dat op verschillende plekken in de stad voor een ware happening gaat zorgen. Niet alleen een must-see, maar door de flamboyante line-up en bijzondere acts dé plek voor een onvergetelijke festivalervaring.

Open call aan designers en makers
VollaersZwart en Arttenders roepen graphic designers, performers en fashion designers op om zich aan te te sluiten bij beide concepten. Zo is Vollaerszwart op zoek naar ontwerpers voor de verschillende fashionpieces. Arttenders zoekt nog ontwerpers die het mobiele podium vorm kunnen geven, maar doet ook een oproep aan performers die hierop een optreden willen verzorgen. Kijk voor de volledige uitvraag op: www.arttenders.com en www.singalongcity.nl


Noot voor de redactie:


Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met Ingrid Adriaanse, Press Officer ESC 2020 Host City Rotterdam via i.adriaanse@rotterdam.nl of 06 – 45 81 08 95.