Direct naar de content

Allemaal winnaars!

Rotterdamse Kinderrechten Awards en Stadsdictee

Vandaag vonden de Rotterdamse Kinderrechtenawards en het Stadsdictee plaats in het Stadhuis. Twee feestelijke evenementen voor de Rotterdamse jeugd. De winnaars zijn zojuist door wethouder Judith Bokhove bekend gemaakt!

Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Awards 2018:
Rotterdamse organisatie – Big Brothers, Big Sisters
Big Brothers, Big Sisters zet zich in voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben. Dit doet zij door de kinderen te koppelen aan een “big brother’ of ‘big sister’ die met hen elke week iets leuks gaat doen of hen op school extra aandacht geeft. Met hun inzet bereiken zij veel Rotterdamse kinderen. De mentoren zijn een vertrouwenspersoon voor het kind en samen werken ze aan niet alleen aan een leuke middag, maar ook aan een betere toekomst voor het kind. Dit sprak de jury erg aan.

Rotterdammer – Celien Anches
Celien is als een oma voor veel schoolkinderen. Zo is zij begonnen schooltassen vol met schoolspullen in te zamelen voor ouders die dit zelf niet kunnen betalen. De jury vond dit een mooi initiatief, dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving. Vanaf de eerste schooldag kunnen kinderen meedoen en zo het schooljaar goed starten. Celien is het initiatief gestart door haar eigen nare ervaring om te zetten in iets positiefs.

Winnaars Stadsdictee 2018:
Categorie vmbo – Levi Schipaanboord, Wartburg College locatie Revius
Categorie havo – Lise van Ravenstein, De Passie
Categorie vwo – Juna de Vries, Laurenslyceum

Rotterdamse Kinderrechten Award
Vandaag op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikte de gemeente voor de tweede keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Met deze award worden Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Rotterdamse kinderen in het zonnetje gezet., De initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het veilig en gezond opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar. De winnaars ontvingen een speldje, certificaat en een geldbedrag. Met dit geldbedrag kunnen zij hun initiatief realiseren voor kinderen. Bekijk de initiatieven ook op www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward.

Stadsdictee
Ruim 40 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs deden vanavond mee aan de grote finale van het Stadsdictee. Deze leerlingen waren via voorrondes op school geselecteerd. Burgemeester Aboutaleb las het dictee met het thema burgerschap voor. Kinderboekenschrijver Marlies Slegers is de schrijver van dit dictee. Drie leerlingen vielen in de prijzen. Deze werden uitgereikt door taalwethouder Judith Bokhove. Het Stadsdictee is een leuke een leerzame manier voor leerlingen om met taal bezig te zijn. De gemeente Rotterdam organiseert elk jaar het Stadsdictee.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Met vragen betrekking tot de Rotterdamse Kinderrechtenaward:
Esther Peeters via e.peeters@rotterdam.nl of telefonisch 06-21846472.

Met vragen betrekking tot het Stadsdictee:
Andrea Gillesse via an.gillesse@Rotterdam.nl of telefonisch 06-22051238