Direct naar de content

Alle kaarten voor winactie Songfestival vergeven

Ruim 3.000 inschrijvers én vrijwilligers verzekerd van tickets

De actie Celebrate Together, waarbij Rotterdammers van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kans konden maken op gratis songfestivalkaarten, is vandaag afgerond.

In totaal hebben ruim 3.000 Rotterdammers zich ingeschreven. Zij zijn allemaal, mits ze voldoen aan de actievoorwaarden, verzekerd van twee tickets voor één van de negen shows. Daarmee worden meer dan 6.000 mensen blij gemaakt met toegang tot dit fantastische evenement in Rotterdam Ahoy. Ook spant de organisatie zich in voor leuke extraatjes zoals consumpties en vervoer, zodat alle winnaars kunnen genieten van een compleet, onbezorgd avondje uit. Ruim 600 mensen hebben gebruik gemaakt van de verlengingsperiode.

In totaal waren er 8.500 kaarten gereserveerd voor de winactie, verdeeld over de 9 shows. Waarvan 1.000 kaarten per show en 500 kaarten voor de populaire finale. Uiterlijk begin maart krijgen de inschrijvers bericht bij welke show zij zijn ingeloot.

“Geen ‘nee’ verkopen”
Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur, Toerisme: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we deze actie hebben kunnen realiseren en dat hiervoor voldoende kaarten zijn gereserveerd. Zo kunnen we nu iedereen die zich heeft inschreven blij maken en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen. Het Songfestival wordt op deze manier echt een feest van en voor iedereen! Bovendien kunnen we nu een tweede wens op onze lijst afstrepen. Namelijk dat we ook al onze enthousiaste vrijwilligers kunnen trakteren op tickets. Zij zijn ware ambassadeurs van de stad en van het Songfestival en zorgen er straks voor dat alles op rolletjes verloopt en dat al die duizenden fans en (buitenlandse) bezoekers gastvrij worden ontvangen.“

“Kers op de taart”
Sietse Bakker, Executive Producer Event Song Contest: “Geheel in lijn met ons thema Open Up willen we deze 65ste editie van het Eurovisie Songfestival voor iedereen toegankelijk maken. We zijn er trots op dat we met deze actie zoveel mensen het songfestival zelf kunnen laten beleven. Dat we ook onze vrijwilligers op deze manier blij kunnen maken is de kers op de taart. Dat we uiteindelijk kaarten over hebben is wat ons betreft een mooiere uitkomst dan dat we veel van deze mensen hadden moeten teleurstellen. Het is in de geschiedenis van 65 jaar songfestival nog nooit voorgekomen dat er zoveel kaarten kosteloos beschikbaar zijn gesteld”.

Eurovisie Songfestival 2020 Rotterdam
Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de Host Broadcaster, NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU, en Host City Rotterdam in samenwerking met diverse partners, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland. De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met Ingrid Adriaanse, woordvoerder Eurovisie Songfestival Host City Rotterdam via 06 45 81 08 95, of i.adriaanse@rotterdam.nl