Direct naar de content

Alle honderd Magis medewerkers in dienst bij gemeente Rotterdam

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om alle 102 medewerkers die voorheen in dienst waren bij Magis, in dienst te nemen bij de Gemeente Rotterdam. Ook alle activiteiten en werksoorten neemt de gemeente over. Magis wordt vervlochten met Rotterdam Inclusief, het gemeentelijke arbeids-ontwikkelbedrijf in oprichting.

Twee jaar geleden besloot de gemeenteraad, nadat Magis010 als onderneming ging stoppen, om de medewerkers en de activiteiten over te nemen in een BV. Nu wordt de volgende stap gezet; een volledige integratie van Magis met het arbeids-ontwikkelbedrijf in oprichting Rotterdam Inclusief, het eerdere SW bedrijf van de Gemeente Rotterdam.

Wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) is een groot voorstander van de samenvoeging: “Op deze manier zorgen we ervoor dat Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben, zich kunnen ontwikkelen en aan de slag blijven. Ik geloof er in dat iedereen een talent heeft. Door leren en ontwikkelen te stimuleren zorgen we ervoor dat de medewerkers van Magis mee kunnen blijven doen.”

Wethouder Arjen van Gils (o.a. Organisatie): “Ik vind het belangrijk dat we investeren in één organisatie waar werk en ontwikkeling centraal staan. Magis draagt hier positief aan bij. Daarnaast is dit een mooie aanvulling op de participatie- en ontwikkeltrajecten, die we al aan werkzoekenden aanbieden”.

In het werk verandert er niet veel voor de 102 medewerkers. Wel in de arbeidsvoorwaarden, want per 1 juli 2020 komen de medewerkers officieel in dienst bij de gemeente Rotterdam. Ook al het werk is overgenomen en blijft daarmee voor de medewerkers hetzelfde. Deze werkzaamheden lopen uiteen van schoonmaak, groenonderhoud, handyman en bouw.
Naar verwachting zal de gemeenteraad het voorstel voor de overname van Magis volgende maand behandelen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl