Direct naar de content

Afsluitingen Dorpsweg in juni en augustus

Voor de herinrichting en het groot onderhoud aan de Dorpsweg in Charlois zijn in juni twee weekendafsluitingen nodig. In de vakantieperiode in augustus wordt de Dorpsweg vervolgens opnieuw geasfalteerd met stil asfalt. Hiervoor is een afsluiting van drie weken nodig.

Van vrijdag 6 juni 19.00 uur tot maandag 9 juni 06.00 uur en van 13 juni 19.00 uur tot 16 juni 06.00 uur is de Dorpsweg afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze twee weekenden worden de riolen vernieuwd die de Dorpsweg kruisen en wordt de warmteleiding van Nuon aangelegd onder de kruising met de Fuutstraat.

 

Ter voorbereiding van het asfalteren worden tot begin augustus werkzaamheden langs de randen van de Dorpsweg uitgevoerdHiervoor wordt de rijbaan waar nodig met één rijstrook versmald. Dit werk vindt plaats buiten de spits.

 

Van 11 tot 29 augustus is de Dorpsweg afgesloten om het nieuwe stille asfalt aan te brengen. Het verkeer wordt gedurende de afsluitingen omgeleid.

 

Herinrichting en onderhoud

De Dorpsweg wordt tussen de Kromme Zandweg en de Wolphaertsbocht van gevel tot gevel onder handen genomen. Na de aanleg van de warmteleiding op een deel van de Dorpsweg waarbij al een deel van het riool vervangen is, wordt nu ook op de rest van de Dorpsweg het riool vernieuwd. De parallelwegen worden vervolgens zo ingericht dat het daar veiliger is voor fietsers en minder aantrekkelijk voor sluipverkeer. Op de kruising met de Fuutstraat-Wielewaalstraat komt een extra rijstrook, zodat hier veiliger links afgeslagen kan worden, ook tijdens de spits.


Noot voor de redactie:

Meer informatie: Sjoerd Ennenga, adviseur Omgevingscommunicatie tel 06 53802828  

www.rotterdam.nl/Dorpsweg