Direct naar de content

Adrianastraat Lief & Leedkanjer 2015

De Adrianastraat uit het Oude Westen is de Lief & Leedkanjer 2015 van Rotterdam. In deze Rotterdamse straat delen bewoners Lief & Leed met elkaar en zorgen ze dat eenzaamheid geen kans krijgt. Tijdens de verkiezingsavond in het Ro Theater wezen zeven jury’s – waaronder bewoners, politici en professionals – uit de vijftien genomineerde staten gisteravond de Adrianastraat aan als winnaar. De straat verdiende bovendien vijf minuten gratis winkelen bij Albert Heijn.

Uit handen van supermarktmanager Eric Groenen en wethouder Hugo de Jonge (Zorg) kregen bewoners Souad Al Hatrach, Sifedin en Samir Louki de prijs uitgereikt. De Adrianastraat werd uitgeroepen tot Lief & Leedkanjer omdat de bewoners door hard werken en doorzetten van een anonieme straat een prettige staat hebben gemaakt waar bewoners elkaar helpen met allerlei hand- en spandiensten.

Buren
In 2013 startte Opzoomer Mee met de zogenaamde Lief & Leedactie, een actie om in Rotterdamse straten de onderlinge burenhulp te versterken. Sinds 2014 werkt Opzoomer Mee in deze actie intensief samen met het programma ‘Voor Mekaar’ van de Gemeente Rotterdam, een actieprogramma om eenzaamheid in Rotterdam te bestrijden met daarbij een focus op ouderen. De Lief & Leedactie benadrukt dat buren een belangrijke rol kunnen spelen om eenzaamheid tegen te gaan.

Lief & Leedweek
Aan de recente Lief & Leedweek van Opzoomer Mee (24 oktober t/m 1 november) hebben circa 725 Rotterdamse straten meegedaan. In de actieweek hebben deze straten iets leuks gedaan voor zieken of ouderen in hun straat of juist aandacht besteed aan bewoners die altijd voor een ander klaarstaan. 523 Rotterdamse straten hebben aangegeven na deze week door te gaan met schenken van hulp en aandacht in de straat.


Noot voor de redactie:

Meer informatie

Opzoomer Mee: Martin van Loon, martin.vanloon@opzoomermee.nl tel 010 213 10 55.

Gemeente Rotterdam: Yvonne Kremer, communicatieadviseur Voor Mekaar, ye.kremer@rotterdam.nl, telefoon 06-12923881