Direct naar de content

Adoptie van restafvalcontainers nu mogelijk in heel Rotterdam

Doe mee met de challenge en adopteer een container!

Na een succesvolle proef in Charlois en Delfshaven kunnen vanaf juli 2015 bewoners uit alle Rotterdamse gebieden een ondergrondse restafvalcontainer adopteren. Door een container te adopteren werken bewoners mee aan een schonere wijk. Enthousiaste adoptanten dagen anderen uit ook te adopteren via de Container Adoptie Challenge, een initiatief uit IJsselmonde. Wethouder Joost Eerdmans gaf het startschot van de stadsbrede containeradoptie en roept heel Rotterdam op om mee te doen met de Container Adoptie Challenge en zich aan te melden als adoptant door te mailen naar containeradoptie@rotterdam.nl

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) overhandigde op 8 juli 2015 twee adoptantenpakketten in IJsselmonde. Hiermee gaf hij officieel het startsein voor de adoptie van restafvalcontainers in heel Rotterdam: “Adoptanten hebben een sleutel van de container zodat ze bijvoorbeeld een zak die vastzit makkelijk los kunnen maken. Ook krijgen ze een persoonlijke code zodat ze voorrang hebben bij het melden van storingen. Zo houden we samen Rotterdam schoon. Ik daag alle Rotterdammers uit om de Container Adoptie Challenge aan te gaan en bij te dragen aan een schone wijk!"

Adopteren
Samen met de gemeente houdt de adoptant de omgeving van de container schoon en draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt en een merkbaar schonere straat. Bewoners die een container adopteren krijgen van de gemeente een uitgebreid schoonmaakpakket, gereedschap, een containersleutel om de container te openen en een persoonlijke code die voorrang geeft op meldingen. Na meldingen over rommel naast de container lost de gemeente dit binnen 24 uur op. Het mogelijk maken van containeradoptie in heel Rotterdam is één van de actiepunten uit het Rotterdams offensief tegen zwerfvuil: Schoon Genoeg! Inmiddels hebben 200 Rotterdammers een container geadopteerd.

Container Adoptie Challenge
Containeradoptanten die anderen uitdagen via social media, per mail of whats app om ook een container te adopteren. Daar draait het allemaal om bij de Container Adoptie Challenge. Rotterdammers die meedoen aan de Challenge maken kans op een mooi shirt uit de eigen wijk van Like je wijk.

Meer informatie over de Challenge en het adopteren van een container is te vinden op www.rotterdam.nl/containeradoptie.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl