Direct naar de content

Activiteiten Koningsdag 2014 Rotterdam Centrum

Dit jaar vieren we de eerste Koningsdag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. In Rotterdam wordt dit op zaterdag 26 april volop gevierd. Naast de traditionele vrijmarkt is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten in zowel het centrum als de diverse gebieden van de stad.

Ontvangst
Op Koningsdag is er van 09.30 uur tot 10.30 uur een ontvangst op het Stadhuis. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de heer Kees Jan Rietveld, voorzitter van de Stichting Rotterdams Comité ter behartiging van Nationale Belangen, zullen vanaf 09.40 uur de aanwezigen toespreken. Aansluitend brengt de burgemeester een bezoek aan diverse activiteiten in de stad.

Vrijmarkt Centrum
Het centrum van Rotterdam wordt voor een deel ingenomen door de vrijmarkt. De locaties zijn: Grotekerkplein, Meent, Coolsingel, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westblaak en de Westersingel. Op de Witte de Withstraat is de kindervrijmarkt, waar kinderen tot en met 16 jaar spulletjes verkopen.

Activiteiten in de wijken
De gemeente Rotterdam heeft van alle activiteiten in de verschillende gebieden een overzicht gepubliceerd op de website www.rotterdam.nl/koningsdagrotterdam.

Bereikbaarheid
Rotterdam is tijdens Koningsdag goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Binnen de stad rijden de meeste trams en bussen hun gewone route. De metro's rijden frequent op Koningsdag en zijn zeer geschikt om de vrijmarkten en festivals te bereiken.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl