Direct naar de content

Achter elke hoek iets verrassends!

Lancering van het Hoekse Hart op vrijdag 17 juli

In samenwerking met:

Rotterdam is trots op de Hoek, zoals Hoek van Holland in de volksmond liefkozend wordt genoemd. Een unieke badplaats, volop in ontwikkeling, waar achter elke hoek iets verrassend te ontdekken is. Sinds een poosje kun je er ook met de metro komen, maar nog niet helemaal tot op het strand. Het laatste stuk metrolijn van station Haven naar station Strand wordt momenteel aangelegd om Rotterdam aan Zee helemaal bereikbaar te maken.

Een trots dorp, met strand, natuur, historie en toekomst. Waar het ook goed wonen en ondernemen is. Dat willen we iedereen, bezoekers en bewoners meteen laten zien als je met de metro of ferry in de Hoek aankomt. Daarom heeft de gemeente kunstenaars Studio VollaersZwart gevraagd het gebied zo aan te kleden (Cittydressing) dat ze de passant vanaf de metro of de ferry over de dijk het dorp in verleiden. Een bijna liefdesverklaring van de Hoek aan de bezoeker. Daar ontstond het Hoekse Hart. Een ontwerp waarmee de Hoek zelf kan laten zien hoe trots ze zijn op hun Hoek. Een dorp op de hoek van de poort naar de Rotterdamse havens.

Het Hoekse Hart (DE HOEK) is bedacht als mascotte. Maar ook als wegwijzer naar de mooie plekjes in Hoek van Holland die de passant wellicht nog niet kent. Het hart wijst de bezoeker de weg naar het dorp. Een trots dorp. Volop in ontwikkeling. Waar in de toekomst nog veel winst te behalen valt uit verbetering van het dorpshart, woningbouw en toeristische ontwikkelingen, maar waar het ook nu goed toeven is. Met het Hoekse Hart kan het dorp laten zien waar De Hoek voor staat.

Lancering

Op vrijdag 17 juli introduceert de Hoek haar Hoekse Hart samen met Rotterdam. Make it Happen en de Ondernemersvereniging Hoek van Holland. Door middel van een liefdesdans laten meer dan honderd Hoekse kinderen met een vlieger in de vorm van het Hoeks Hart zien hoe mooi hun Hoek is.

 

Ontwikkeld vanuit het programma Stadscultuur

Het ontwerp van VollaersZwart is mogelijk gemaakt door het Programma Stadscultuur. De gemeente stelt in de visie Stadscultuur maatregelen voor om bezoekers te verleiden ook andere delen van de stad te bezoeken. Zo versterkt Rotterdam met het programma Stadscultuur de identiteit van wijken met onder meer evenementen en wandelroutes, die daarmee ook aantrekkelijker worden voor toeristen en dus ook voor lokale ondernemers

 

Programma

Op vrijdag 17 juli lanceren we het Hoekse Hart. Daarbij bent u van harte om bij één of meerdere onderdelen van het middag vullende programma aan te sluiten. Er zijn 3 foto momenten in het programma.

Het programma is als volgt:

13.00 uur verzamelen op het Brinkplein

13.15 uur uitleg over het project door wijkmanager Saskia Hak  (foto moment 1)

14.00 uur wandeling naar strand-pendel-treintje bij station HvH Haven (foto moment 2)

14.30 uur bezoek aan graffitiwand verlening Metro Strand (foto moment 3)

15.00 uur instappen treintje, rit naar het strand

15.30 uur verzamelen op het strand

16.00 uur visuele lancering Hoekse Hart op het strand (foto moment 4)

circa 100 kinderen laten een vlieger op in de vorm van het Hoekse Hart

16.15 uur proost!

17.00 uur einde

Ontwerp Het Hoekse Hart

Voor de basis van de citydressing VollaersZwart op zoek gegaan naar een beeld wat zowel de identiteit van Hoek van Holland verbeeld maar ook op veel manieren toepasbaar is. Het kan zowel autonoom als communicatief ingezet worden. Het ontwerp van Het Hoekse Hart is letterlijk een haakse hoek die door 45 graden draaiing transformeert in een hart. Het Hoekse Hart: de mascotte van Hoek van Holland. Naast een autonome toepassing als eyecatcher is Het Hoekse Hart ook als sjabloon te gebruiken door ondernemers en bewoners van Hoek van Holland om er zelf mee aan de slag te gaan.

Doel is om het Hoekse Hart eerst te introduceren met een aantal acties in het dorp. Daarna wordt de Het Hoekse Hart ingezet als mascotte en eyecatcher in en voor het dorp.

Wij nodigen u graag uit om op 17 juli in Hoek van Holland te kijken hoe VS het dorp in haar kracht zet met de lancering van het Hoekse Hart.

Bereikbaarheid

Wilt u het hele programma meemaken en komt u met eigen vervoer? Dan kunt u het beste parkeren op de P&R bij metrostation Hoek van Holland Haven. We starten op het Brinkplein (ca. 5 minuten lopen).

Afbeeldingen

  • Hoekse Hart met Rotterdam. Make it Happen. Pay off
  • Artist impression fotomoment 1
  • Artist impression fotomoment 2a
  • Artist impression fotomoment 2b
  • Artist impression fotomoment 3
  • Artist impression fotomoment 4