Direct naar de content

Acht bevlogen Rotterdammers in Klankbordgroep voor burgemeester

Advies en inspiratie voor burgervader Aboutaleb

Afgelopen januari is de derde ambtstermijn ingegaan van burgemeester Aboutaleb. In Meer maatwerk en wederzijds vertrouwen heeft hij aangegeven welke accenten hij daarin wil leggen. Hij kondigde o.a. een klankbordgroep aan van kritische denkers van divers pluimage met wie hij zeker twee maal per jaar om de tafel wil om te praten over de stad en zijn ambt. Onlangs heeft hij kennisgemaakt met de acht mensen die hem de komende twee jaar van constructieve kritiek en ideeën gaan voorzien.

De acht leden van de klankbordgroep zijn professioneel betrokken bij de stad en de samenleving, ieder vanuit hun eigen expertise en ervaring. Wat zij gemeen hebben is hun verbondenheid met Rotterdam en de mensen die er wonen.

(Op de foto van links naar rechts)

De kennismaking vond plaats in Natuurtalent van Talentfabriek010 in Schiebroek, een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en werkplek voor mensen die door persoonlijke en/of sociale omstandigheden moeilijk een baan kunnen vinden.

Voorafgaand aan de maaltijd las voorzitter Ernest van der Kwast een welkomsttekst voor. Burgemeester Aboutaleb lichtte zijn motivatie toe om een Klankbordgroep in het leven te roepen: “In mijn functie kijk ik vaak in vogelvluchtperspectief naar de stad en regio, naar de grote uitdagingen waar we voor staan. Maar juist op straat- en buurtniveau kunnen we stappen zetten die een groot verschil maken voor de mensen die er wonen. Ik nodig Carla, Ernest, Marianne, Mariëtte, Marvin, Maurice, Rajiv en Roderick uit om mij te verrassen met mooie ideeën.”

Contact
De Klankbordgroep is te bereiken via e-mailadres klankbord@rotterdam.nl.
Op de webpagina van burgemeester Aboutaleb is meer over zijn derde termijn te vinden.

Afbeeldingen

  • V.l.n.r. Mariëtte, Ernest, Marianne, Marvin, Ahmed, Carla, Maurice, Rajiv (op stoel) en Roderick. Foto: Eric Fecken