Direct naar de content

Accountant PwC wint aanbesteding Gemeente Rotterdam

PricewaterhouseCoopers (PwC) wordt opnieuw de externe accountant van de gemeente Rotterdam voor de controle van de jaarrekeningen 2019 tot en met 2022. Tijdens de raadsvergadering van 21 maart 2019 heeft de gemeenteraad hier unaniem mee ingestemd.

Deze aanstelling vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de gemeenteraad van Rotterdam heeft gehouden.

De Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR), die de aanbesteding namens de gemeenteraad voorbereid heeft, is zeer verheugd met de aanstelling van PwC en de voortzetting van de samenwerking.

Uitdagingen

COR-voorzitter Gerben Vreugdenhil: “PwC heeft de afgelopen jaren een uitstekende bijdrage geleverd aan het verder op orde brengen van de administratieve processen binnen de gemeente Rotterdam. Uitdagingen liggen de komende jaren in het verbeteren van de informatiewaarde van de financiële stukken, het meer gebruik maken van data-analyse en het nog verder versnellen van het jaarrekeningproces."

Accountant Richard Goldstein van PwC: "We hebben ontzettend veel zin om met energie de reis samen voort te zetten. Onze rol als onafhankelijke kritische externe accountant zullen we ook de komende jaren met passie invullen. Daarbij zullen we moderne middelen inzetten én samen ontwikkelen om de interne beheersing, onze controle en de informatiewaarde van de jaarstukken nog beter en relevanter te maken."


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Ton van Bree, communicatie raadsgriffie Rotterdam, 06 22 21 37 46 of t.vanbree@griffie.rotterdam.nl.


Foto: Richard Goldstein van PwC (l) en Burgemeester Ahmed Aboutaleb (m) tekenen op 18 april het contract op het Stadhuis. Rechts op de foto: COR-voorzitter Gerben Vreugdenhil