Direct naar de content

Aanbesteding twee Rotterdamse toplocaties in Lloydkwartier

Op één van de mooiste zichtlocaties van Rotterdam, pal aan de Nieuwe Maas, worden twee bouwpercelen uitgegeven voor woningen in het hogere segment. In het najaar van 2016 zal de gemeente Rotterdam beide percelen via een aanbesteding in de markt zetten. De percelen liggen in het middendeel van de bekende Lloydpier en moeten het rivierfront in het Lloydkwartier completeren.

Het voormalige havengebied Lloydkwartier is in de jaren ’90 in ontwikkeling gebracht. Het gebied omringt de befaamde Schiecentrale met zijn TV-studio’s en creatieve bedrijven. Onder meer RTV Rijnmond heeft hier zijn studio. Ook reclamebureau ARA en de internationaal befaamde ontwerpstudio Dumbar zijn in en rond de Schiecentrale gevestigd. Diverse oude havenpanden hebben hier een nieuwe bestemming gekregen, zoals het monumentale St Jobsveem met zijn lofts en het pand van Kühne en Nagel. De bijzondere architectuur van het Scheepvaart en Transportcollege, completeert het beeld van de pier.

Grondgebonden
Omdat de locatie zo uniek is, wil de gemeente Rotterdam hier woningen bouwen voor een kapitaalkrachtige doelgroep. Er is ruimte voor ca 100 woningen. Dat mogen deels ook grondgebonden woningen worden, hetgeen bijzonder is in het hart van de stad. De gemeente wil via een niet-openbare Europese aanbesteding partijen uitnodigen om een spraakmakend voorstel te doen voor deze fantastische plek. Na de zomer zal de aanbesteding worden gepubliceerd via TenderNed en worden de selectiecriteria nader toegelicht. De bouw staat gepland in 2018.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Koorenhof 06 – 12634797 of mp.koorenhof@rotterdam.nl