Direct naar de content

7e editie ‘Lampjes van Pernis’

Kennismaken met een bijzonder stukje Rotterdam dat weinig mensen kennen. Dat kan op twee dinsdagavonden, 11 en 18 september. Dan vindt de zevende editie van ‘Lampjes van Pernis’ plaats, een avondwandeling die bijzondere plaatjes laat zien. Pernis is als een van de drie kleine havendorpen in Rotterdam overdag al een prachtige plek maar de magie komt ’s avonds pas echt tot uiting. Het gebied wordt dan omgeven door honderden lampjes, met elk een eigen verhaal.

Wandel mee en bewonder de ontelbare lichtjes van de raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, Beneluxster, Waterweg en in de verte zelfs de skyline van Rotterdam. Ze staan in schril contrast met de Anton Pieck-achtige straatverlichting in de historische woonkern. Een enthousiaste gids vertelt wat elk lampje betekent en neemt de wandelaars mee naar de meest prachtige vergezichten. Tijdens de Wandeling horen deelnemers alles over de geschiedenis van de haven en het dorp Pernis.

Datum: 11 en 18 september 2018
Tijd: 20.00 uur – 22.15 uur
Locatie: Metrostation Pernis (tevens eindpunt van de wandeling)

Aanmelden kan via gebiedpernis@rotterdam.nl. Deelname is gratis (exclusief consumptie onderweg).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Lampjes van Pernis kunt u contact opnemen met de voorlichter van het gebied H. Donker 06 12867884 jg.donker@rotterdam.nl