Direct naar de content

6 Nieuwe Rotterdamse Lekker Fit! basisscholen.

Nog eens 6 Rotterdamse basisscholen worden Lekker Fit! De gemeente Rotterdam zet zich met het programma Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Dit doet de gemeente samen met partners in de stad. 50% van de Rotterdamse basisscholen was al aangesloten bij Lekker Fit, nu staat de teller op 94.

Basisschool De Wissel start op 11 september met een sportieve kick off het programma “Rotterdam Lekker Fit!”. Net als de 93 andere basisscholen in Rotterdam gaat deze school in samenwerking met de gemeente Rotterdam voor een gezonde levensstijl voor kinderen. Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Sport en Cultuur) geeft het officiële startsein voor Lekker Fit! op basisschool De Wissel.

“Ik ben heel blij met de  zes basisscholen die nu ook Lekker Fit! zijn geworden. Kinderen die veel bewegen en gezond eten, voelen zich fitter, presteren beter op school en kunnen hun talenten ontwikkelen. Het programma Lekker Fit! is bewezen effectief op basisscholen dus deze uitbreiding maken we graag mogelijk,” zegt  wethouder Visser enthousiast.

Rotterdam Lekker Fit!
In Rotterdam Lekker Fit! staan een gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren centraal. Kinderen in het basisonderwijs krijgen op de Lekker Fit! scholen bijvoorbeeld drie keer per week gymles van een vakdocent. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding tijdens lessen en is een schooldiëtist aanwezig. Ook in de kinderopvang en een derde van de voortgezet onderwijsscholen helpen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Er wordt gewerkt met de bewezen effectieve Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak.

Positieve resultaten
Binnen het programma Lekker Fit! zijn al veel positieve resultaten geboekt. Uit trendonderzoek blijkt dat bij Rotterdamse basisschool kinderen het overgewicht stabiliseert. Eind 2003 constateerde de gemeente Rotterdam dat het overgewicht onder de Rotterdamse jeugd bleef toenemen. Daarop heeft de gemeente met het programma Rotterdam Lekker Fit! geïnvesteerd in bijvoorbeeld meer beweging op school en aandacht voor gezonde voeding. Overgewicht staat een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in de weg. Door samen met publieke en private partners bewezen effectieve activiteiten in te zetten en te ontwikkelen, zet de gemeente zich in voor een gezonde leefstijl onder de Rotterdamse jeugd. Met resultaat: de uitkomsten van het meerjarig onderzoek uitgevoerd door de GGD Rotterdam-Rijnmond laten zien dat de stijgende overgewichttrend is gestopt. De eerste stap naar een gezondere en fittere jeugd in Rotterdam.

Het actieprogramma is volop in beweging. Steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden Lekker Fit!, waarmee kinderen al op jongere leeftijd samen met hun ouders kennis maken met een gezonde levensstijl.


Noot voor de redactie:

U bent van harte uitgenodigd om op 11 september bij de kick off van de 94ste Lekker Fit! school aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:

08:30 uur                                  Ontvangst                    

08:40 uur                                  Welkomstwoord           

08:45 uur                                  Officiële kick off van de Lekker Fit! school met:
 Adriaan Visser (wethouder financiën, binnenstad, cultuur en sport),  Addy Poutsma en Carla Schuurman (directeuren De Wissel), Peter van Veen (algemeen directeur Sport en cultuur) en Berend Poots en Martijn de Vries (gymleraren nieuwe stijl) en natuurlijk de leerlingen van De Wissel.      

08:55 uur                                  Tekenen intentieverklaring

09:15 uur                                  Lekker Fit! school in de praktijk 


Adresgegevens zijn:

Basisschool de Wissel
Spoorweghaven 174
3071 ZG Rotterdam

Voor meer informatie over het programma Rotterdam Lekker Fit!, kijk op www.rotterdamlekkerfit.nl

Voor vragen neem contact op met Ellen Soerel, communicatieadviseur, telefoonnummer 06 130 48 606, e-mail: es.soerel@rotterdam.nl