Direct naar de content

2.000 Rotterdamse kinderen flink in beweging tijdens Gym4kids-dag in Ahoy

Na een succesvolle editie van The Final, met ruim 7.000 sporters en supporters, op donderdag 19 juni in Ahoy, is het vandaag de beurt aan 2.000 Rotterdamse peuters, kleuters en leerlingen tussen de 2 en 6 jaar. Als voorproefje op het NK Turnen is Ahoy ingericht als sport- en speelplein voor het side event Gym4kids.

Het initiatief van de Gym4kids-dag ligt bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. De dag heeft als doel actuele thema’s als motorische ontwikkeling, bewegingsarmoede en overgewicht onder kinderen onder de aandacht te brengen. Bij kinderen doet de belangrijkste motorische ontwikkeling zich voor tussen het tweede en zevende levensjaar.

Gezonde leefstijl
Sporten is in de eerste plaats leuk, maar het is nog zoveel meer. Een gezonde leefstijl, goed onderwijs en een goede vrijetijdsbesteding helpen kinderen verder in hun leven. De methode Gym4kids levert daar een bijdrage aan en is ook een mooi voorbeeld van de verbinding tussen top- en breedtesport. Rotterdammers een topsportevenement als het NK Turnen van dichtbij mee te laten maken, en hen zelf ook de mogelijkheid te bieden om te proeven van de sport.

Voorproefje op Fantastic Gymnastics
De Gym4kids-dag is de warming-up op het NK Turnen dat op 21 en 22 juni plaatsvindt in Ahoy. Onder de noemer Fantastic Gymnastics (www.fantasticgymnastics.nl) worden dan NK’s gehouden van bijna alle wedstrijddisciplines van de KNGU, waaronder turnen (dames en heren), trampolinespringen, ritmische gymnastiek, acrogym, jazzdans en streetdance. Toppers als Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt zullen in hun disciplines een gooi doen naar goud. Ook de bezoekers kunnen een sprong of een koprol wagen. Niet voor niets luidt het motto van het NK-weekend: zie, ontdek en ervaar Fantastic Gymnastics. Het gehele weekend is Gymplaza geopend voor alle NK bezoekers.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
– Irene Warbout, communicatieadviseur, gemeente Rotterdam (010) 267 31 22 / (06) 510 038 52, ic.warbout@rotterdam.nl
– Dagmar van Stiphout, hoofd marketing & communicatie KNGU, 06 – 34 655 447, vanstiphout@kngu.nl