Direct naar de content

1ste duurzame sportvloer ligt in Overschie

In de gymzaal aan de Pieter Postlaan ligt een geheel gerecyclede binnensportvloer, die van een oude gesloopte vloer en een rubberen mat van oude auto- en vliegtuigbanden is gemaakt. Wethouder Antoinette Laan (Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur)  ontving vrijdagochtend 14 maart van Remo van der Wilt, general manager Descol Sportvloeren, een certificaat waaruit blijkt dat deze bijzondere vloer aan alle sporttechnische eigenschappen voldoet. Zij ontving het certificaat tijdens een gymles van de Lekker Fit! Albert Schweitzer school.

De Nederlandse primeur voor de gerecyclede sportvloer ligt in Rotterdam. Wethouder Antoinette Laan: ''Ik ben trots dat de eerste gerecyclede sportvloer, die ook aan alle sporttechnische eisen voldoet, bij ons in de gemeente is gerealiseerd. Kinderen uit Overschie kunnen op deze duurzame vloer hun talenten ontwikkelen tijdens de gymlessen. Sporten is belangrijk, sport zorgt ervoor dat jongeren beter presteren op school en bovendien is sporten gewoon leuk om te doen!''.

Ook Remo van der Wilt is trots dat Descol de uitdaging is aangegaan om een dergelijke vloer te ontwikkelen. “Iedereen in de markt heeft het erover dat het toch mogelijk zou moeten zijn de materialen van een oude binnensportvloer te hergebruiken in een nieuwe vloer. Maar het blijft vooral bij woorden. Wij hebben letterlijk de koe bij de horens gevat en zijn er samen met onze Duitse partner BSW mee aan de slag gegaan. Zij leveren al veertig jaar de rubberen matten (Regupol) voor onze binnensportvloeren. We zijn dit  project samen gestart en nu ligt er een mooi resultaat. De eerste compleet gerecyclede 9 + 2 binnensportvloer (Pulastic Classic 110 C2C), die weer jaren mee kan.”

Duurzame toekomst
De gemeente Rotterdam neemt samen met de bewoners, bedrijven en instellingen haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst. Ook in de sportsector. Een tiental Rotterdamse sportclubs doet bijvoorbeeld mee aan het project 'Scoren met Energie', een programma waarmee deze verenigingen energie en dus kosten kunnen besparen. In de Rotterdamse zwembaden wordt met onderhoud- en energieprestatiecontracten gewerkt aan verbetering van de duurzaamheid van de baden. De sportvoorzieningen worden hiermee ook nog eens aantrekkelijker voor de bezoeker!


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Laan, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl,

of met met Katja van Deventer, communicatieadviseur Sport en Cultuur, k.vandeventer@rotterdam.nl of 06-22629562