Direct naar de content

18 maart: verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 18 maart zijn er twee verkiezingen. Kiezers stemmen dan voor de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland en voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap waar hij of zij woont. Het is de eerste keer dat de gemeente ook de verkiezing van de Waterschappen organiseert.

Kiesgerechtigden
Op dit moment heeft Rotterdam ongeveer 624.000 inwoners, waarvan er 448.000 de Nederlandse nationaliteit hebben en 18 jaar of ouder zijn. Zij mogen stemmen voor de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezing. Ruim 52.000 andere Rotterdammers zijn weliswaar ook 18 jaar of ouder, maar hebben niet de Nederlandse nationaliteit. Zij mogen daarom alleen stemmen voor de waterschapsverkiezing.

Stembureaus
Stemmen voor de Provinciale Staten kan op alle 365 Rotterdamse stembureaus. In Rotterdam zijn drie Waterschappen actief: het Hoogheemraadschap van Delfland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en het Waterschap Hollandse Delta. Stemmen voor de waterschapsverkiezing kan alleen op een stembureau in het waterschap waar de kiezer woont. Er zijn twee uitzonderingen: op de stembureaus op Rotterdam Centraal en de centrale Bibliotheek kan voor beide verkiezingen worden gestemd, ook al staat dat stembureau in een ander waterschap. Daarnaast gaan twee mobiele stembureaus langs een aantal verzorgingstehuizen

Uitslag
De definitieve uitslag voor Provinciale Staten van Rotterdam wordt op vrijdag 20 maart om 10.00 uur bekend gemaakt door het hoofdstembureau van Rotterdam. Dit is via internet te volgen op http://rotterdam.raadsinformatie.nl. Op maandag 23 maart wordt de definitieve uitslag voor Provinciale Staten van Nederland en de Waterschappen bekend gemaakt.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

De burgemeester van Rotterdam gaat om 11.00 uur stemmen op stembureau Pniël (Oudedijk 15).

Bijzondere locaties stembureaus 18 maart
• Stadhuis
• Centraal Station
• Bibliotheek (Hoogstraat 110)
• Stewardhome Sparta Stadion (Sparta Park West 18 )
• De Scheepsbrug / Jongenskoor (Boompjes 680 )

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mariska Nijkerk, tel 06 – 23 24 94 19 of 010 – 2671674. U kunt ook kijken op www.rotterdam.nl/verkiezingen