Direct naar de content

13.500 Rotterdamse leerlingen krijgen boek ‘Oorlogswinter’ cadeau

Gemeente sluit aan bij landelijke actie: “Geef mij maar een boek”

Lezen is leerzaam en leuk en daarom krijgen alle Rotterdamse leerlingen uit groep 7 en 8 het boek Oorlogswinter cadeau. Via hun school krijgen zij een waardebon waarmee zij van 20 februari tot 5 mei het boek gratis kunnen afhalen bij een boekwinkel in hun eigen buurt. Deze actie van de gemeente Rotterdam sluit aan bij ‘Geef mij maar een boek’ van de Nederlandse boekwinkels, die het boek van Jan Terlouw voor een euro te koop aanbieden aan alle basisschoolleerlingen in Nederland.

In Rotterdam begint: “Geef mij maar een boek” op vrijdagochtend 19 februari. In kinderboekhandel De Kleine Kapitein ontvangt onderwijswethouder Hugo de Jonge de schrijver van Oorlogswinter, Jan Terlouw. Hij gaat in gesprek met leerlingen van basisschool Oscar Romero over zijn boek. Wethouder De Jonge: “Geef mij maar een boek” is een extra stimulans om lekker te gaan lezen en dat juichen wij uiteraard toe. Want goed leren begint met goed lezen, maar lezen is ook gewoon leuk! Het vergroot je algemene kennis, fantasie en inlevingsvermogen. Daarom doen wij er graag een schepje bovenop.”

De scholen krijgen volgende week de waardebonnen opgestuurd. Zij kunnen kiezen of zij gezamenlijk met een klas naar de boekwinkel gaan, of de waardebonnen uitdelen aan de leerlingen zodat die het boek zelf kunnen ophalen. Doordat alle leerlingen in de klas hetzelfde boek hebben, kan de juf of meester het boek in de klas lezen en bespreken, in de aanloop naar de 4 mei herdenking en Bevrijdingsdag op 5 mei.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl