Direct naar de content

1.500 gratis 1,5 meter-pakketten voor Rotterdamse ondernemers

‘Ik houd 1,5 meter van je!’

In samenwerking met:

Rotterdamse ondernemers kunnen hun winkel, zaak of horecagelegenheid vanaf deze week met een speciaal Rotterdams ‘1,5 meter-pakket’ aankleden. Nu de stad steeds verder open mag en het drukker wordt, is het des te belangrijker dat alle ondernemingen in de stad 1,5 meter-proof zijn. Met speciaal ontworpen Rotterdamse stickers, tape, posters en buttons met daarop de boodschap ‘ik houd 1,5 meter van je!’ kunnen ondernemers op een klantvriendelijke en professionele manier zorgen dat hun klanten zich aan de regels houden. De eerste 1.500 pakketten worden gratis uitgedeeld aan verschillende ondernemers.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) overhandigde vandaag in winkelcentrum LageLand de eerste twee pakketten aan een slijterij en een bloemenzaak, als startschot voor het gratis uitdelen van de eerste 1.500 pakketten. Tot en met 5 juni worden de pakketten per bakfiets door heel Rotterdam verspreid aan verschillende ondernemers. Vanaf 8 juni zijn zowel de hele pakketten als de losse artikelen via ondernemen010.nl te bestellen tegen de kostprijs. Ook vinden ondernemers daar tips over hoe de middelen het beste gebruikt kunnen worden.

“Mede dankzij de creativiteit en het doorzettingsvermogen van Rotterdamse ondernemers krijgen we corona samen steeds beter onder controle,” aldus Kathmann. “Als beloning voor ieders inzet kan de samenleving steeds verder open. Maar: we blijven kwetsbaar. Nu het risico op drukte groter wordt, is het extra belangrijk dat ondernemers hun tabakszaak, café of kledingwinkel volledig corona-proof kunnen maken. Met deze pakketten helpen we ondernemers een handje om hun klanten op een vriendelijke, professionele en Rotterdamse manier op de 1,5 meter-regels te wijzen.”

De pakketten bevatten verschillende middelen om de anderhalve meter te markeren en om klanten te informeren: een rol met 5 meter vloertape, vloerstickers om aan te geven waar klanten kunnen staan, een raamsticker, een poster met praktische informatie en buttons voor de medewerkers. De pakketten zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeente en ontworpen en geproduceerd door Rotterdamse bedrijven. Alle artikelen zijn in het groen-wit en voorzien van het Make it happen-logo en daarmee makkelijk herkenbaar.

 

Afbeeldingen

  • Wethouder Kathmann (l) op weg om het eerste 1,5 meter-pakket te bezorgen. Foto: Nico te Laak