Direct naar de content

010MOVES: De uitmarkt voor sport.

Zondag 11 juni pakt Rotterdam weer uit op het Schouwburgplein met 010MOVES. Tijdens dit evenement wordt het komende sportseizoen gepresenteerd met clinics, demonstraties en wedstrijden. 

Het Schouwburgplein is voor één dag hét sportplein van Nederland met 17 soorten sport: van (dames)voetbal tot freerunnen, van polsstok-hoogspringen tot dans. Naast de presentatie van de vele (top)sportevenementen en verenigingen, krijgen Rotterdammers de kans om hun sport te ontdekken door mee te doen aan verschillende sportclinics. Bovendien worden er spectaculaire demonstraties gegeven en zijn er kaarten te winnen voor topsportevenementen zoals het EK Vrouwenvoetbal (WEURO2017), het CHIO, het World Port Tournament of het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Rotterdamse Keepie Uppie Queen en Princess
Om 14:45 uur maakt wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) de Rotterdamse Keepie Uppie Queen en Princess bekend. In aanloop naar het EK Vrouwenvoetbal zijn er meer dan 200 voorrondes gehouden van Keepie Uppie in Rotterdam, het spelletje waarbij je in 90 seconden de bal zo vaak mogelijk hoog moet houden. De Rotterdamse winnaressen vertegenwoordigen onze stad in de landelijke finale in Utrecht.

Rotterdam zet in op sport
Sport is belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Ook ouderen hebben baat bij sport. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie. Maar sport is vooral ook gewoon leuk om te doen! Dat kan men ervaren tijdens 010MOVES.

010MOVES – Zondag 11 juni
13:00 – 17:00 uur
Schouwburgplein Rotterdam
gratis toegang – alle leeftijden

programma: www.rotterdamsport.nl/010moves

010MOVES is een gezamenlijk project van Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, gemeente Rotterdam, tel. 06 – 233 02 705 of per e-mail: kcm.arntz@rotterdam.nl