Direct naar de content

‘Lampjes van Pernis’ toont uniek deel van Rotterdam

Pernis is een unieke plek in Nederland; een bijna pittoresk dorp ten midden van de rauwe Rotterdamse haven. Overdag al een prachtig gezicht, maar de magie van Pernis komt ’s avonds pas echt tot uiting. Op woensdagavond 16 en 23 september vindt de vierde editie van ‘Lampjes van Pernis’ plaats, een prachtige wandeling langs alle contrasten die Pernis zo speciaal maken.

Wandel mee en bewonder de ontelbare lichtjes van de raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, Beneluxster, Waterweg en in de verte zelfs de skyline van Rotterdam. Ze staan in schril contrast met de Anton Pieck-achtige straatverlichting in de historische woonkern. Een enthousiaste gids vertelt wat elk lampje betekent en neemt u mee naar de meest prachtige vergezichten. U komt daarnaast van alles te weten over de geschiedenis van de haven en het dorp Pernis.

Datum: 16 en 23 september 2015
Tijd: 20.00 uur – 22.15 uur
Locatie: Metrostation Pernis (tevens eindpunt van de wandeling)

Aanmelden kan via gebiedpernis@rotterdam.nl. Deelname is geheel gratis (exclusief consumptie onderweg).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur gebied Pernis. Telefoonnummer 06 5023 0338 of per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl.