Direct naar de content

‘Lampjes van Pernis‘ laat unieke vergezichten van het dorp zien

Op donderdag 18 september vindt voor het derde achtereenvolgende jaar de avondwandeling ‘lampjes van Pernis’ plaats. Een prachtige tocht door het bijna pittoreske dorp omgeven door de rauwe Rotterdamse haven. Waar Parijs de titel lichtstad draagt, mag Pernis zich met recht het lichtdorp noemen.

Wie Pernis nog nooit in het donker heeft gezien staat een mooie verrassing te wachten. Denk aan de ontelbare lichtjes van de raffinaderijen, scheepsdokken, containeroverslag, Beneluxster, Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam. Die staan in prachtig contrast met de klassieke straatverlichting van de historische woonkern van het dorp.

Deelnemers van de avondwandeling worden door een enthousiaste gids rondgeleid rondom het dorp zodat alle vergezichten aan bod komen. Niet alleen vertelt de gids waar alle lampjes voor dienen, ook legt hij de unieke geschiedenis van het dorp en de relatie met de omringende haven uit.

De wandeltocht vindt plaats op 18 september om 20.00 uur. De route begint bij metrostation Pernis en eindigt daar ook weer rond 22.15 uur. Deelname aan de wandeling is geheel gratis. Iedereen kan zich aanmelden via gebiedpernis@rotterdam.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, telefoonnummer 06 5023 0338 of per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl. 

Foto: Netherlands Film Commission. Zie voor gebruik van de foto http://filmcommission.nl/disclaimer-copyright/