Direct naar de content

‘Anders geregeld op de West-Kruiskade’ krijgt vervolg

Meer verantwoordelijkheid voor ondernemers en bewoners, nauwer overleg tussen gebied en gemeente en vooral: ruimte voor experimenten. In navolging van de West-Kruiskade zal wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) binnenkort een tweede gebied aanwijzen waar de regeldruk zal afnemen.

Knellende regels
“We willen het succes van de pilot aan de West-Kruiskade graag testen op een tweede locatie”, stelt Struijvenberg. Op de West-Kruiskade konden ondernemers aangeven welke regels voor hen het meest knellend waren. Vervolgens konden zij met gemeente en bewoners kijken of er alternatieven mogelijk waren.

Dat heeft bijvoorbeeld opgeleverd dat leveranciers ook na 12:00 uur ’s middags kunnen leveren zonder een boete te krijgen. Ook mogen winkeliers op bredere stoepen meer uitstallen. Struijvenberg: “Dit soort veranderingen kunnen veel betekenen voor ondernemers. Gaat dat goed samen met de veiligheid en leefbaarheid in de wijk, dan schieten we daar dus veel mee op.”

Kansen bieden
Struijvenberg verwacht dit voorjaar aan te kondigen in welk tweede gebied ‘Anders geregeld’ zal starten: “Dat het project ‘Anders geregeld op de West-Kruiskade’ daar een succes bleek, wil niet zeggen dat het overal werkt. Ik wil Rotterdamse ondernemers kansen bieden een succesvolle zaak te runnen. Dit soort projecten helpt.”

Het concept ‘Anders Geregeld’ is onderdeel van het collegeprogramma 'Vermindering Regeldruk Ondernemers' en sluit aan bij de landelijke pilot Verlichte Regels Winkelgebieden van Platform 31. Doel is Rotterdamse ondernemers meer ruimte te geven voor activiteiten en experimenten.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl