Direct naar de content

Weekberichten van 18 tot en met 24 februari 2019

Vlaghijsmoment Paul Nijghpenning
Dinsdag 19 februari, 16.30 uur
Brasserie Water

Aanstaande dinsdagmiddag hijst wethouder Richard Moti een vlag in de aanloop naar de uitreiking van de Paul Nijghpenning. Deze penning is bedoeld voor Rotterdammers die op sociaal-cultureel gebied, hetzij beroepsmatig, hetzij honorair, werkzaam zijn of zijn geweest en zich daarin bijzonder hebben onderscheiden. De Paul Nijghpenning wordt op dinsdag 12 maart uitgereikt. (Meer informatie: bestuursvoorlichter wethouder Moti, Monique de Jongh, tel. 06 – 82 51 77 42)

Looproutes voor ouderen
Woensdag 20 februari, 11.30 uur
Midd-in ‘de Blijvenburg’, Blijvenburgstraat 120, Rotterdam

In Overschie start aanstaande woensdag een pilot omtrent looproutes voor ouderen. Voor deze pilot zijn, samen met onder andere ouderencoaches en de uiteindelijke gebruikers, looproutes in kaart gebracht tussen OV-punten, winkelgebieden, zorgverleners, openbare gebouwen (bibliotheek, vraagwijzer, enz.) en ontmoetingsplekken. Het resultaat is een overzicht van ‘plusroutes’. Dit overzicht helpt om prioriteiten te stellen in beheer en onderhoud. Wethouders Sven de Langen (o.a. Ouderen) en Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) zijn aanwezig bij de presentatie van de looproutes en gaan in gesprek met de gebruikers. (Meer informatie: bestuursvoorlichter wethouder De Langen, Kim Harmsen, tel. 06 – 41 54 99 95)

Presentatie 16- LHBTI-onderzoek
Woensdag 20 februari, 16.30 uur
Bibliotheek Rotterdam

Op woensdag 20 januari neemt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) de resultaten in ontvangst van een stadsbreed inventariserend onderzoek over de ‘coming out’ van jongeren van 12 t/m 16 jaar in Rotterdam. Dit onderzoek is uitgevoerd door Qrius. Het rapport wordt gepresenteerd tijdens een congres in Bibliotheek Rotterdam. Tijdens dit congres spreken betrokken partijen uit de stad met elkaar over hoe zij invulling geven aan het rapport. (Meer informatie: bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, Lisette van Bale, tel. 06 – 28 36 27 17)

Rotterdam Unlocked
Woensdag 20 februari, 19.00 uur
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Woensdagavond spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) tijdens Rotterdam Unlocked. Tijdens dit driedaagse evenement komen meer dan honderd internationale startups en scaleups naar Rotterdam om Rotterdamse bedrijven te helpen met hun innovatie opgaven. Rotterdam Unlocked vindt plaats van 18 tot en met 20 februari en eindigt met de finale van Get In The Ring. Tijdens Get In The Ring strijden startups in een boksring om de titel ‘Meest veelbelovende startup van Nederland’. (Meer informatie: bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, Saskia Kooijman-Castelijns, tel. 06 – 53 78 61 01)

Europese dag van het Slachtoffer
Donderdag 21 februari, 8.30 uur
Stadhuis

Aanstaande donderdag is de Europese dag van het slachtoffer. Slachtoffers krijgen veel belangstelling op sociale media. De reacties op wat hen is overkomen variëren van woorden die steun en hulp bieden tot kwetsend taalgebruik. De kwetsende reacties kunnen leiden tot hernieuwd slachtofferschap, ofwel secundaire victimisatie. Slachtofferhulp Nederland vraagt hier aandacht voor tijdens regionale ontbijtsessies op 21 februari 2019. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Veiligheid) is donderdagochtend aanwezig tijdens de ontbijtsessie op het stadhuis. (Meer informatie: bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, Lisette van Bale, tel. 06 – 28 36 27 17)

College de wijk in! – Delfshaven
Vrijdag 22 februari, 9.00 uur
Fruitvis, Marconistraat 43, Rotterdam

Het college komt op vrijdag 22 februari naar Delfshaven. Daar gaan ze in gesprek met bewoners over welke ideeën, initiatieven en problemen er zijn in de wijk. Er is plaats voor zo’n honderd wijkbewoners. Mensen kunnen zich aanmelden door te mailen naar collegeindelfshaven@rotterdam.nl. Het college gaat in de komende maanden op vrijdagochtend de wijken in om bewoners te spreken. (Meer informatie op www.rotterdam.nl/wonen-leven/delfshaven, https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/college-de-wijk-in/ of bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

75ste herdenking bombardement op Nijmegen
Vrijdag 22 februari, vanaf 11.30 uur
St. Stevenskerk, St. Stevenskerkhof 62, 6511 VZ Nijmegen

Op 22 februari 1944 werd Nijmegen getroffen door een geallieerd bombardement dat de binnenstad totaal verwoestte. Daarbij kwamen 800 mensen om het leven en raakten duizenden gewond. Vrijdag is er vanaf 11.30 uur een herdenkingsprogramma met een dienst in de St. Stevenskerk, gevolgd door een bijeenkomst met kranslegging bij monument De Schommel aan de Raadhuishof. Naast de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls spreken o.a. burgemeester Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet en staatssecretaris Paul Blokhuis. Burgemeester Aboutaleb legt namens Rotterdam een krans bij het monument. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Uitreiking Rotterdam Promotieprijs
Vrijdag 22 februari, 16.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Promotieprijs uit. De Stichting Rotterdam Promotie Prijs is in 1981 opgericht door de leden van Club 25, een gezelschap van rond de zeventig personen, werkzaam op uiteenlopende vakgebieden, die hun netwerken inzetten voor de promotie van de stad Rotterdam. Sinds 1971 wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens Club 25 veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: