Combinatie Boskalis Swietelsky realiseert uniek project Metro aan Zee

 

Metro aan Zee, de verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland, wordt gemaakt door de combinatie Boskalis Swietelsky. Aan deze combinatie is het werk na een aanbestedingsprocedure, waaraan drie partijen deelnamen, gegund door de gemeente Rotterdam. De C8 aanbesteding is het grootste contract van project Metro aan Zee. Het is de bedoeling dat in 2022 de eerste metro doorrijdt naar nieuw metrostation Hoek van Holland Strand.

De combinatie Boskalis Swietelsky is als winnaar uit de bus gekomen in de aanbesteding van het project Metro aan Zee. Metro aan Zee is een project van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, RET en de gemeente Rotterdam) en met steun van de provincie. Het project omvat onder meer het realiseren van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken.

Na de definitieve gunning start de combinatie Boskalis Swietelsky met de opdracht. De planning van de opdrachtnemer past binnen de planning van Metro aan Zee; oplevering voor zomer 2022.

De metrolijn tot aan zee zal het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, de bereikbaarheid van de regio verbeteren en het toerisme een impuls geven.

Meer informatie over de aanleg van de metro tot op het strand is te vinden op de geheel vernieuwde en toegankelijke website Hoekse Lijn. De website zoomt in op de realisatie van het project Metro aan Zee. Het is voor Nederland uniek dat je straks uit de metro stapt en direct op het strand staat.


Noot voor de redactie:
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
  • Dit persbericht betreft de bekendmaking van de gunning van het project Metro aan Zee. In september volgt een formeel tekenmoment met een klein aantal vertegenwoordigers om deze fase te markeren. Uiteraard met de coronamaatregelen in acht genomen. U kunt zich hiervoor alvast aanmelden via mailadres: lh.vermeulen@rotterdam.nl.
  • Voor meer informatie over de gunning kunt u contact opnemen met persvoorlichting van de gemeente Rotterdam via telefoonnummer 010- 267 82 00.
  • Voor meer informatie over de uitvoering van project Metro aan Zee (MaZ) kunt u contact opnemen met Joan van der Veen, communicatieadviseur MaZ, telefoon 06 – 51 01 42 70, per mail j.vanderveen@rotterdam.nl

Skip to content