Direct naar de content

Plek voor 900 fietsen in nieuwe fietsenstalling De Koopgoot

Wethouder Lansink- Bastemeijer (o.a. Buitenruimte en Mobiliteit) heeft op woensdag 16 oktober de nieuwe fietsenstalling De Koopgoot feestelijk geopend. Vanaf die dag kunnen bezoekers hun fiets gratis en droog stallen in het centrum van Rotterdam, dicht bij alle winkels en horeca. De stalling heeft een ingang aan de Westewagenstraat en biedt plek aan meer dan 900 fietsen. Daarmee is deze stalling de op twee na grootste van Rotterdam.

In de stalling is ruimte voor verschillende soorten fietsen: standaardfietsen, elektrische fietsen, fietsen met een krat/kinderzitje en bakfietsen (met twee wielen). Verder zijn er zestien gratis opberg/oplaadpunten voor de accu’s van elektrische fietsen.

Aantal fietsers blijft groeien
Er wonen en werken steeds meer mensen in de stad. Zo wordt het ook steeds drukker op straat en in het verkeer. Alleen al het aantal fietsers is in de afgelopen tien jaar met 45% toegenomen. Dit vraagt om meer parkeermogelijkheden voor alle fietsen. Daarom breidt de gemeente Rotterdam het aantal fietsenstallingen geleidelijk uit.

Enorme aanwinst
Wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer: “Rotterdam is een stad die snel verandert, vooral op het gebied van vervoer. Het aantal fietsers is de afgelopen tien jaar enorm gestegen en voor al die extra fietsen en fietsbewegingen moeten we ruimte maken. Met deze nieuwe stalling creëren we 900 plekken midden in het centrum voor fietsen die anders op straat zouden staan. Met de nieuwe stalling bij de Koopgoot staat je fiets vanaf vandaag veilig en droog en zorgen we voor minder verrommeling op straat. De stalling is een enorme aanwinst voor de stad.”

Openingstijden
De openingstijden van de nieuwe stalling zijn maandag t/m zaterdag van 7.00 – 23.00 uur en zondag van 10.00 – 23.00 uur. Tijdens de openingstijden is er altijd een beheerder aanwezig die toezicht houdt.

Fietsenstallingen centrum
Naast fietsenstalling De Koopgoot zijn er in het centrum nog andere plekken waar bezoekers hun fiets kunnen stallen:

  • Fietsenstalling Binnenrotte (ingang parkeergarage Meent): 60 plekken.
  • Fietsenstalling Blaak: 950 plekken.
  • Fietsenstalling Coolsingel (bij metrostation Beurs): 140 plekken.
  • Fietsenstalling Hoogstraat: 192 plekken
  • Fietsenstalling Lijnbaan: 450 plekken.
  • Fietsenstalling Meent: 250 plekken.
  • Ondergrondse fietsenstalling Centraal station: 5.190 plekken (waarvan 4.180 gratis en 1.010 betaald).

Kijk voor meer informatie over het parkeren van fietsen op: Fietsparkeren | Rotterdam.nl

Afbeeldingen

  • Wethouder Lansink-Bastemeijer opent de nieuwe fietsenstalling aan de Westewagenstraat. Foto: Eric Fecken.
  • Wethouder Lansink-Bastemeijer opent de nieuwe fietsenstalling aan de Westewagenstraat. Foto: Eric Fecken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer, 06 – 481 386 31 of tm.vanrijn@rotterdam.nl