Direct naar de content

Carola Schouten geïnstalleerd als burgemeester van Rotterdam

Zojuist is C.J. (Carola) Schouten tijdens een buitengewone gemeenteraadsvergadering beëdigd als burgemeester van Rotterdam door de commissaris van de Koning.

Tijdens de vergadering, waar o.a. voorzitter van de vertrouwenscommissie Ruud van der Velden, locoburgemeester Robert Simons en de nieuwe burgemeester de aanwezigen toespraken, zijn de ambtsketen omgehangen en de voorzittershamer overgedragen.

 

”Het was een eer en een genoegen om dit als gemeenteraad te mogen doen, we zijn trots op het resultaat, en nu: aan het werk!’’

Ruud van der Velden, voorzitter vertrouwenscommissie

 

“Ik ben ontzettend trots dat ik de burgemeester van Rotterdam mag zijn. Met alles wat ik in me heb zal ik er zijn voor deze prachtige stad! Ik zie uit naar het ontmoeten van mensen die samen willen werken om Rotterdam verder te helpen. Want de stad wordt beter door samen te werken. En dat is wat we gaan doen!”

Burgemeester Carola Schouten

 

De gemeenteraad feliciteert de burgemeester en wenst haar veel succes en geluk toe in deze functie.

 

Over Carola Schouten

Carola Schouten (1977) groeide op in Giessen (Noord-Brabant) en woont sinds 1995 in Rotterdam Delfshaven. In 2001 beviel zij van haar zoon. Schouten studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studie liep zij stage op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waar zij ook in dienst trad als beleidsmedewerker. In 2006 werd Schouten beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Vijf jaar later (2011) werd zij Tweede Kamerlid en in 2017 vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet Rutte-III. In het laatste kabinet Rutte (2022-2024) was zij minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

 

Foto: burgemeester Carola Schouten

Fotograaf: Casper Rila

Afbeeldingen

Met vragen over de buitengewone gemeenteraadsvergadering, de gemeenteraad of over het traject van de burgemeestersbenoeming kunt u terecht bij Vera Korsten (06-28634559). Heeft u vragen over of voor burgemeester Carola Schouten, dan kunt u contact opnemen met Lisette van Bale (06-28362717) en/of Diane Bouhuijs (06-14211151).