Direct naar de content

Besluiten gemeenteraadsvergadering 3 oktober 2024

De gemeenteraad heeft:

  • de wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Gezamenlijke Brandweer voor het haven- en industriegebied van Rotterdam vastgesteld.
  • het bestemmingsplan De Hoge Wiek vastgesteld.
  • de 22e wijziging van de Gemeenschappelijke regeling DCMR Milieudienst Rijnmond 2024 vastgesteld.
  • de zienswijze op de concept-verordening ‘Verstrekking leningen voor bussen en stallingen vervoersautoriteit MRDH’ vastgesteld.

De gemeenteraad heeft besloten tot een scenariokeuze voor de renovatie Museum Boijmans van Beuningen en hierbij is het volgende amendement en zijn de volgende moties aangenomen:

De gemeenteraad heeft het initiatiefvoorstel Van Dommelen e.a. over Cultuurfinanciering aangenomen en hierbij de volgende motie aangenomen:

De gemeenteraad heeft de conclusies onderschreven en de aanbevelingen overgenomen uit het rapport van de Rekenkamer Rotterdam ‘Zorg voor groen’, onderzoek naar groene buitenruimte en het Handboek Rotterdamse Stijl 2.0 vastgesteld. Hierbij zijn de volgende moties aangenomen:

Bij het debat over beschermde stadsgezichten en beeldbepalende panden zijn de volgende moties aangenomen:

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Groot Handelsgebouw vastgesteld.

De gemeenteraad heeft de Verordening financiën Rotterdam 2021 en de Nota Rotterdams grondbeleid, vanwege omzetten bouwprojecten van ‘middenhuur’ naar ‘middenkoop’ gewijzigd, en hierbij het volgende amendement en de volgende motie aangenomen:

Bij het debat over vroegsignalering schuldenproblematiek en Convenant bewindvoering zijn de volgende moties aangenomen:

De gemeenteraad heeft gedebatteerd over het actieplan 2024 Nota Samen SchoonR en hierbij de volgende moties aangenomen:

Tot slot is de motie ‘Kijk naar femicide’ aangenomen.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Damian Peek  (dd.peek@griffie.rotterdam.nl/06-43280494).