Direct naar de content

Weekberichten 6 oktober tot en met 13 oktober

Wethouder Zeegers naar de EXPO Real München
Maandag 7 oktober tot en met dinsdag 8 oktober
München, Duitsland

Wethouder Chantal Zeegers (o.a Bouwen en Wonen)  brengt op 7 en 9 oktober een werkbezoek aan München voor de Expo Real. De Expo Real is de grootste vastgoedbeurs van Europa en vindt jaarlijks plaats in de maand oktober. Speerpunten zijn de ontwikkeling van projecten, consultancy, investeringen en financiering in de vastgoedsector. De beurs biedt voornamelijk ruimte aan de (Duitse) beleggingsmarkt. Rotterdam bezoekt de beurs in G4-verband (Amsterdam, Utrecht en Den Haag) en Eindhoven én samen met private partijen en investeringsmaatschappijen. De deelname is georganiseerd vanuit de samenwerking Holland Metropole.  Naast het netwerken met relevante ontwikkelaars en lokale en (inter)nationale bestuurders, staat ook de profilering van de Rotterdamse kansen en potentie van vastgoed(investeringen) centraal in München. Zo wordt tijdens de Expo Real de ontwikkelingen aan de Rijnhaven onder de aandacht gebracht en wordt de maquette van The Modernist tentoongesteld. Het werkbezoek draagt hiermee bij aan het netwerk, profilering en kennisuitwisseling rondom toonaangevende vastgoedontwikkelingen ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van Rotterdam. (Meer informatie: Kim Hooning, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 222 12 610)

Ondernemersontbijt ‘Veilig Ondernemen’
Maandag 7 oktober, 08.00 – 09.00 uur
Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90

Hét Rotterdams Ondernemersontbijt staat tijdens de landelijke week van de veiligheid geheel in het teken van Veilig Ondernemen. Steeds vaker slaan winkeliers en andere ondernemers de handen ineen om gezamenlijk een veiliger werkomgeving te creëren. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door MKB Rotterdam-Rijnmond, VNO-NCW Rotterdam en de gemeente, worden ondernemers hierover geïnformeerd, wordt er een veiligheidsprijs uitgereikt aan een ondernemerscollectief én komt er een belangrijke, nieuwe veiligheidsmaatregel ter tafel: het Collectief Winkelverbod. Wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer (o.a. Handhaving en Buitenrumte) is bij het ontbijt aanwezig, reikt de prijs uit en gaat in gesprek met de aanwezigen. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Lansink-Bastemeijer, tel. 06 – 481 386 31)

Red Carpet Dinner
Maandag 7 oktober, 17.00 – 21.30 uur
De Doelen, Schouwburgplein 50

Wethouder Robert Simons (o.a. Economie) is maandag 7 oktober aanwezig bij het prestigieuze Red Carpet Dinner. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden internationale bedrijven verwelkomd die zich het afgelopen jaar, met steun van Rotterdam Partners, in de stad hebben gevestigd. Met het Red Carpet Dinner wil Rotterdam Partners haar waardering uitspreken voor de bedrijven die voor Rotterdam als vestigingslocatie hebben gekozen en daarmee bijdragen aan de ondernemende dynamiek die de stad kenmerkt. Wethouder Simons zal de ‘New Arrivals’ officieel verwelkomen en tijdens het programma zijn visie en ambities voor de economische ontwikkeling van Rotterdam delen met de aanwezigen. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 423 104 86)

Jubileumbijeenkomst WelSlagen: 5 jaar leerwerktrajecten in de Zorg
Dinsdag 8 oktober, 15.00 – 17.00 uur
Halvemaanpassage 1, Timmerhuis in het auditorium.

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk & Inkomen) is spreker bij het jubileumevenement van WelSlagen, dat 5 jaar bestaat. WelSlagen is een aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een leerbaan in de zorg of welzijn te begeleiden. Een belangrijke toevoeging aan het terugdringen van personeelstekorten in deze maatschappelijk-cruciale sector. Werkzoekenden krijgen met WelSlagen een ‘opstapje’ om naar een langdurige betaalde baan te gaan. Met dit event wordt stil gestaan bij deze succesvolle samenwerking en worden de inspirerende verhalen van de deelnemers verteld. Bij het event zijn deelnemers van WelSlagen, zorgorganisaties, UWV, Calibris Advies, Albeda en gemeenten Rotterdam, IJsselgemeenten en Nissewaard aanwezig. (Meer informatie: Sjan Clabbers, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 144 296 84)

Opening Schoolstraat Rozenburg
Dinsdag 8 oktober, 08.00 – 08.30 uur
Basisscholen De Rozenhorst en De Rank, Jan Tooropstraat 1, Rozenburg

Om de veiligheid in de directe omgevingen van de basisscholen RKBS De Rozenhorst en PCBS De Rank op Rozenburg te verbeteren start de gemeente een proef met een Schoolstraat. Tijdens breng- en haalmomenten wordt de Jan Tooropstraat met een paaltje afgesloten voor autoverkeer en op de Jan van Goyenstraat wordt een veilige overgang voor voetgangers gecreëerd met een zebrapad. De zorgen over de verkeersveiligheid rondom deze scholen zijn groot; in 2021 vond een noodlottig ongeval plaats met een leerling. Sindsdien zijn er meerdere maatregelen genomen, en deze komt daarbij. De gemeente doet 3 proeven met schoolstraten. De eerste proef bij de Talmaschool in Crooswijk was een succes en is permanent gemaakt. Wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer (o.a. Mobiliteit) heeft de verkeersveiligheid hoog op de agenda en opent de schoolstraat op Rozenburg. Als de overige proeven ook slagen wil hij het concept verder uitrollen en schoolstraten invoeren waar dat nodig en mogelijk is. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Lansink-Bastemeijer, tel. 06 – 481 386 31)

Bezoek Rotterdamse Voedsel Service
Dinsdag 8 oktober, 13.30 – 14. 00 uur
Crooswijk, Oude Goudse Rijweg 651A

Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein bezoekt op 8 oktober de Rotterdamse Voedsel Service. Een rijdende voedselbank in de stijl van een oude SRV wagen. Deze rijdende service is een initiatief van Stichting Salaam en Hotspot Hutspot om de voedselbank dichter bij de Rotterdammers te krijgen. De Rotterdamse Voedselservice rijdt dagelijks in verschillende wijken waar op dit moment geen of weinig toegang tot voedselhulp is en bedient bewoners die minder mobiel zijn, geen geld hebben om te reizen of simpelweg niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van voedselhulp. Zij voorzien elke dag ruim 75 mensen van voedsel in de wijken Slinge, Crooswijk, Overschie, Oosterflank en Lombardijen. (Meer informatie: Michiel Groeneveld, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 –387 192 29)

Lancering nieuwe mobiele wijkhub
Woensdag 9 oktober, 15.00 – 16.00 uur
Maltaplein, Nesselande

Wethouder Robert Simons (o.a. Wijken) is woensdag 9 oktober aanwezig bij de feestelijke lancering van de nieuwe mobiele wijkhub op het Maltaplein in Nesselande. Het doel van de mobiele wijkhub is om de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten te verbeteren en de verbinding met de wijken te versterken. Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende nieuwe faciliteiten en mogelijkheden van de bus gepresenteerd. Zo biedt de bus ruimte voor persoonlijke gesprekken met bewoners, het geven van presentaties, en het faciliteren van activiteiten in de wijken, ongeacht de weersomstandigheden. Een bijzonder kenmerk van de nieuwe bus is dat deze volledig elektrisch is, wat bijdraagt aan de ambitie van de gemeente om tegen 2030 een emissievrij wagenpark te realiseren. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)

Opening Dag van de Rotterdamse Hospitality
Donderdag 10 oktober, 12.00 – 12.30 uur
Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1

Wethouder Robert Simons (o.a. Economie en Horeca) bezoekt donderdag 10 oktober de Dag van de Rotterdamse Hospitality, waar hij de opening zal verrichten van de banenmarkt en het Experience Plein. Het event is dé gelegenheid voor bedrijven in de hospitality sector om zichzelf te presenteren aan toekomstige medewerkers, zij-instromers, studenten en werkzoekenden. Tijdens deze dag kunnen deelnemers een kijkje achter de schermen nemen bij verschillende bedrijven in Rotterdam-Zuid, zoals restaurants, cafés, bars, hotels, musea, theaters en evenementenlocaties. Ze zullen professionals ontmoeten en ontdekken wat werken in de sector inhoudt. Elk jaar wordt een ander deel van de stad in de schijnwerpers gezet. De organisatie is in handen van de Hospitality Innovation Campus. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)